La Xina no ha declarat “l’alerta mundial” per un brot de covid
El país no havia registrat gairebé casos des del brot de Wuhan a finals del 2019, i no existeixen rastres d’alerta mundial
Està circulant per xarxes un article que afirma que la Xina "ha declarat l'alerta mundial" pel "pitjor brot de Covid des del 2019". És una afirmació ENGANYOSA. Sí, la Xina ha tingut el seu pitjor brot des de l'inici de la pandèmia, però el país en realitat gairebé no havia registrat casos des del brot de Wuhan a finals de 2019. Tampoc existeixen rastres d'alerta mundial perquè, de fet, aquests contagis no han suposat una preocupació a nivell internacional.
"La Xina declara l'alerta mundial pel pitjor brot de Covid des del 2019"
Des que va començar la pandèmia, la Xina gairebé no ha reportat brots significatius més enllà del que va tenir lloc a Wuhan, el primer registrat en tot el món. En aquesta ocasió, el brot va ser detectat el 20 de julio del 2021. A data del 16 d'agost, les dades mostren que els casos han anat baixant per sisè dia consecutiu, tal com ha anunciat el director de la Comissió Nacional de Salut (NHC, en anglès) xinesa, Ma Xiaowei. El virus ha acabat arribant aquest cop a 48 ciutats de la Xina continental, entre les quals s'inclouen la capital, Beijing, i Wuhan, segons va informar el diari oficial The Global Times.
El total de casos d'aquest brot, no obstant això, no ha superat el mig miler. Les autoritats xineses, les quals han culpat a la variant delta d'aquesta ràpida dispersió, situen l'origen del brot en el personal de l'aeroport de Nanjing, que va donar positiu durant un control rutinari.
Gairebé cap brot al llarg de la pandèmia
La Xina ha estat un dels països que més ha contingut la dispersió del virus dins les seves fronteres. Segons les dades oficials, obtingudes a través del portal de l'OMS, s'han confirmat des de l'inici de la pandèmia fins el 17 d'agost del 2021 un total de 122.433 casos, dels quals 5.669 han acabat en defunció.
És a dir, que en un país de 1.398 milions de persones, s'ha infectat el 0,008% de la població. El percentatge de defuncions a penes correspon al 0,0004% de la població. Aquestes dades contrasten amb les del Regne Unit, un dels països que més casos i morts ha registrat del món: en el seu cas, el percentatge de positius al llarg de la pandèmia respecte de la seva població total és del 9,6%, mentre que han mort un 0,22% dels britànics.