El CDS no és una manera “pura i efectiva” de tractar la covid-19, és perillós per la salut

No es tracta d’una manera “pura i efectiva” de tractar la covid-19, com assegura un metge mexicà


Ens heu fet arribar un vídeo en el qual un suposat metge mexicà defensa l'ús del CDS (diòxid de clor) per tractar la covid-19, per ser una forma “més pura i efectiva” que el MMS (clorit de sodi) i dóna una sèrie de pautes sobre el dosatge que ha d'administrar-se en cas de nens. És fals. No hi ha evidència científica que el CDS o el MMS siguin tractaments efectius contra la covid-19, i consumir-los és perillós

"Ens estem enfocant en CDS perquè és una forma més pura i efectiva per tractar el covid-19 (que el MMS)"

Organismes com la FDA estatunidenca, l'OMS (a través de l'Organització Panamericana de Salut, o PAHO) o l'Agència Espanyola del Medicament han publicat comunicats en els quals insisteixen en la perillositat del diòxid de clor (que es troba tant en el CDS com en el MMS), deixant clar que quan es consumeix aquest compost és com si s'estigués bevent “lleixiu”, perquè es tracta d'un dels “ingredients actius d'uns certs desinfectants” i “no estan fets perquè els ingereixin les persones”. A més, els organismes posen l'accent que la seva “ingesta o inhalació podria ocasionar greus efectes adversos", entre els quals destaquen dolor abdominal, nàusees, vòmits o diarrea. 

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) també ha advertit que “no existeix cap prova científica que avali aquestes suposades propietats, i aquests productes no s'han sotmès a cap mena d'avaluació o autorització per part de les autoritats competents que garanteixi que la relació benefici/risc sigui positiva i així assegurar el dret dels ciutadans a la protecció de la seva salut”. De fet, ja al 2010, va emetre una nota informativa parlant del risc que suposa prendre'n, “per considerar que quan es presenten amb propietats curatives i preventives sense les degudes autoritzacions, aquests productes infringeixen la normativa vigent”. 

Suggerir prendre CDS o MMS com a propostes alternatives per tractar la covid-19 no és nou. De fet, s'han arribat a publicar fins i tot estudis falsos en les conegudes com a revistes depredadores, és a dir, que no formen part de la llista oficial de publicacions científiques vàlides i reconegudes a tot el món, per a avalar una suposada eficàcia en el tractament de la covid-19 que no existeix. En aquest cas, el rumor ha estat disseminat per Manuel Aparicio, director i propietari del Centre Mèdic de Jurica, a Querétaro (Mèxic), qui ja ha aparegut en d'altres articles, com aquest d'Associated Press, per les seves afirmacions falses.