La European Fact-Checking Standards Network (EFCSN) anuncia la seva primera conferència anual

La jornada abordarà matèries que afecten la comunitat antidesinformació d’arreu d’Europa, com ara l’assetjament als professionals o les oportunitats i reptes de la IA

La jornada abordarà matèries que afecten la comunitat antidesinformació d’arreu d’Europa, com ara l’assetjament als professionals o les oportunitats i reptes de la IA

Cartell oficial de la conferència anual de la EFCSN

L’European Fact-Checking Standards Network (EFCSN) ha anunciat la celebració de la seva primera conferència anual a Brussel·les, Bèlgica, el dimarts 29 d’octubre de 2024, a la qual assistirà una delegació de Verificat.

Les sessions de la jornada abordaran una sèrie de temàtiques que afecten les entitats de verificació de fets i la comunitat antidesinformació de tota Europa. Entre els temes més destacats, s’inclou un debat sobre l’assetjament a què s’enfronten els i les fact-checkers i en què els membres de la EFCSN compartiran les seves experiències personals. Una altra sessió clau, “Leveraging Fact-Check Data in the AI Revolution“, explorarà les oportunitats i els reptes que la intel·ligència artificial (IA) presenta per al camp de la verificació de dades.

Durant el dia, els i les assistents també podran debatre sobre qüestions com el pre-bunking i la influència de la desinformació, tant estrangera com nacional, en el panorama mediàtic dels països europeus. Les sessions comptaran amb ponents de la comunitat de fact-checking, plataformes i responsables polítics.

“Com a comunitat de fact-checking d’Europa, estem més ben equipats per fer front a la creixent difusió d’informació errònia i falsa quan tenim oportunitats per reunir-nos i compartir els nostres coneixements i la nostra feina”.

Stephan Mündges, coordinador de l’EFCSN

El coordinador de l’EFCSN, Stephan Mündges, ha declarat: “Aquesta conferència és una oportunitat perquè la comunitat de verificació de dades a Europa pugui col·laborar entre si i amb qui s’interessi per la nostra feina. Com a comunitat, estem més ben equipats per fer front a la creixent difusió d’informació errònia i falsa quan tenim aquestes oportunitats de reunir-nos per compartir coneixements i treballar en pro dels nostres objectius comuns”.

Més enllà de la conferència pública, l’EFCSN també reunirà els socis que participen en el projecte FactCRICIS, una iniciativa dirigida per l’EFCSN i cofinançada per la Unió Europea, centrada en la creació d’una base de dades d’experts en el clima i un repositori de comprobacions de fets basats en IA.

La conferència se celebrarà al nhow Brussels Bloom Hotel, situat a la Rue Royale 250, a partir de les 10 del matí. La inscripció és gratuïta, però d’obligada assistència.

Pots inscriure’t a la conferència a efcsn.com/conference-2024/. Segueix l’EFCSN a X, Threads i LinkedIn per rebre actualitzacions periòdiques sobre l’esdeveniment.

Aquest acte està cofinançat per la Unió Europea. No obstant això, els punts de vista i les opinions expressades són exclusivament les de l’autor o autors i no reflecteixen necessàriament els de la Unió Europea o la Comissió Europea. Ni la Unió Europea ni la Comissió Europea en poden ser considerades responsables.

L’European Fact-Checking Standards Network és una associació d’organitzacions de fact-checking compromeses amb els estàndards d’independència, transparència i qualitat periodística recollits en el Codi Europeu d’Estàndards per a la Independència de les Entitats de Fact-Checking.

Contacte per a mitjans:

Samantha Lee
Communications Manager at European Fact-Checking Standards Network (EFCSN)